SURRANTÓCSÖVEK

Surrantócsövek

A terményfeldolgozás a gabona mozgatásával, annak hely és irány változtatásaival történik. Ennek a legegyszerűbb formája a gravitációs mozgatás vagyis a surrantás. Melyet függetlenül a terményfajtájától, surrantócsövek segítségével végezzük. A surrantócsövek áteresztőképessége függ a keresztmetszettől, és a surrantócső dőlésszögétől. Általánosságban legelterjedtebbek a 200mm átmérőjű, és 2mm-es anyagból készült, 45 fokos dőlésszögű surrantások. A surrantócsövek élettartamát számtalan tényező befolyásolja, de a szakszerű tervezéssel, gyártással, és kivitelezéssel az élettartam maximalizálható. Továbbá a surrantócsövek egyenes szakaszainak belső műanyag kopóréteggel való ellátása esetén további élettartam növekedés érhető el.

A surrantócsövek jelentősége napjainkban még mindig az agrár különböző részein a legismertebbek. Nincs olyan szárító üzem, tenyésztő üzem vagy malom, ahol ne lenne egy gondosan kiépített anyagszállítási rendszer. Legyen szó nagy volumenű etetésről, gabonaszállításról vagy szárításról, egy tökéletesen működő rendszer alapfeltétele a jó minőségű, egyedi gyártású csőrendszer, illetve azok kiegészítő elemei a bilincsek és idomok.

Ahogy az épületek, helyiségek mérete is változó, úgy az üzemekben kiépített szállítási rendszer csövei is többféle méretűek lehetnek. A leggyakrabban használt átmérőjű surrantócső a 200 mm-es, de ennél kisebb és nagyobb is került már legyártásra. A vastagsága 1,5 mm-től 3 mm-ig terjedhet.

Mivel ezek a szállítási rendszerek az év minden napján fontos feladatot látnak el, idővel megkophatnak, cserére szorulnak. Érdemes olyan gyártóval dolgozni, ahol magas kopásállóságú, kiváló alapanyagokat használnak fel a gyártás során. A standard méretű elemek cseréjekor érdemes felvenni a kapcsolatot a gyártóval az aktuális raktárkészlet miatt.

A gyártó nyitott az egyedi méretek és kérések megvalósítására is, lehet az egy speciális méret, vagy egy rozsdamentes anyag.

Cégünk vállalja:

-Surrantócsövek gyártását 300mm átmérőig, 2mm-es anyagból.

– Új Surrantócső hálózatok kiépítését.

-Régi Surrantócső hálózatok lebontását.

-Régi surrantócső hálózatok javítását.

-Új Surranó terményirány kettőtől hat irányig váltó szekrények.(irányváltók).

-Surrantócsőhálózatok üzem közbeni hibaelhárítását.